Közösségi tér, Egészségpark

Egészségpark

Az egészségparkban egy olyan önálló szórakoztató központ alakult ki, amely attrakcióival komplex módon szolgálja a relaxációt, az aktív pihenést, az állapotfelmérést, a szabadidő kellemes és hasznos eltöltését. Az alapvetően az egészségmegőrzésre épülő, attraktív elemeket kínáló tematikus egészségpark minden generáció részére élményalapú szórakozást kínál. A parkban térítésmentesen vehető igénybe az állapotfelmérésre szolgáló kondicionáló  szabadtéri sporteszközök. A  8 elemből álló állapotfelmérő rendszer segítségével a látogatók felmérhetik fizikai állapotukat, erőnlétüket A kültéri sporteszközöket egyaránt igénybevehetik a hosszabb ideig az üdülőhelyen tartózkodók vagy a rövid, egy napra érkező látogatók, akik kiszállva a kocsijaikból szívesen felfrissítik egy kis mozgással a testüket, megmozgatják izmaikat. Az egészségpark arbobrétumi rekortán futópályáját, sétaútjait, mezítlábas sétányát egyaránt használhatják az üdülő és az egy napra érkező vendégek.

Közösségi tér

Mezőkövesd város népszerű fürdője látványos, turisztikai szempontból jelentős attrakcióval bővült a Zsóry Egészségpark létrejöttével. A tematikus park egyaránt szolgál közösségi, egészségturisztikai célokat és kínál kulturált parkolási lehetőséget a fürdő visszatérő és jövőbeni vendégei részére. Az egykori múrvás parkoló helyén jött létre egy sok funkciós közösségi tér, ahol látványos térelemek, szökőkutak mellett megépült egy kisszínpad,-  látványos ködszínház- szabadtéri előadások tartásához. Mögötte különleges élményt nyújt a hang- és fényjátékkal, a tájegység növény- és madárvilágát bemutató "növénytorony", amely kúszó növényeivel igazi kuriózum. A torony este kivilágítva, napközben párásítva, különleges látványosságot jelent. A színpad és a fürdő bejárat által meghatározott tengely jelöli ki a gyógyhely központi fogadóterének középvonalát, melyen egy szökőkút is helyet kap. A tér északi oldalát egy „S” alaprajzú filagória zárja le, melynek színes burkolatú mennyezete a matyó népművészet színvilágát idézi. Alatta kiszolgáló helyeket alakítottak ki, információs központ, kávézó, valamint illemhely létesült. De van itt egy  jógatér, thaichi-mező, petanque pálya a csoportosan vagy egyénileg sportolni vágyóknak, valamint látványos 3 dimenziós aszfaltrajz fotópontokat is kialakítottak. A gyermekek hatalmas játszóteret vehetnek birtokba a közösségi térben.

Relaxációs tér sok zölddel

Az arborétum ökológiai tanösvényének fás, ligetes részein megismerhetjük  a tájegység növényeit fáit, sétányai, futópályája, knapp sétaútja tökéletes terep lehet relaxációs sétáink során. Az arborétum különleges látványossága a gazdag helyi növény- és madárvilágot bemutató "növénytorony", A torony este kivilágítva, napközben párásítva, különleges élményt nyújt az idelátogatóknak 
Különleges fotópontok
Mit szólnának, ha a barátai egy cápa szájában vagy éppen egy szakadék fölött egyensúlyozva látnák, esetleg egy kitörő láva tetején? Nos, ez különösebb veszély nélkül megoldható. Keresse fel a parkban a     3 D-s aszfaltrajzainkat és küldjön fotókat ezekről az "extrém helyekről" barátainak!
Látogasson el hozzánk!

Kölcsönözzön segway-t és kerékpárt
Ha szeretné bejárni a környék látnivalóit, a nyári időszakban bérelhet kerékpárt, ninebot-ot (mini segwayt) vagy elektromos rollert.
 
 
A tematikus élménypark  a számos újdonság, attrakció mellett kulturált parkolási lehetőséget biztosít a gyógy- és strandfürdő vendégei részére. A gazdag növényvilággal rendelkező szabadidőpark számtalan élményközpontú szabadidős programot kínál a vendégeknek.

Látnivalók a közelben

Zsóry Gyógy- és Strandfürdő
Az egész évben nyitvatartó fürdő kénes gyógyvizéről közismert, azonban azokat is számos lehetőség várja, akik nem gyógyulni érkeznek. A fedett élményfürdő 30 C-os vizében minden időjárásban kellemes élmény a fürdőzés. Az ellazulást segtik a víz alatti masszázspadok, buzgárok, dögönyözők és a csészefürdő hidromasszázs elemei is. A bátrabbak kipróbálhatják a sodrófolyosót, a hullámfürdőt vagy a 3 beltéri csúszda egyikét. Aki csendesebb környezetre vágyik, annak rendelkezésére áll a szaunavilág számos kabinnal, jakuzzival, terepáis medencével és nem utolsó sorban többféle aromaolajos masszázzsal.
(Zsóry Fürdő - Napfürdő u. 2.)
Gépmúzeum
Az 1979 óta működő egyedülálló gyűjtemény ma már alapítójának Hajdu Ráfis Jánosnak a nevét viseli. A nagy területű szabadtéri múzeum éppúgy bemutatja a 19. század közepétől használt állati erővel hajtott járgányokat, mint a 20. század közepétől használt modern traktorokat. És ez még nem minden. Megtekinthetjük például a területen a tipikus matyó gazdasági porta a „ólaskert” elemeit, egy vízikereket, egy kovácsműhelyt vagy épp a matyó fogadó-szobát. A működőképes állapotban lévő gépritkaságokat rendezvények alkalmával vagy csoportok érkezésekor szívesen be is indítják.
(Gépmúzeum - Eötvös u. 32.)
 
 
Matyó hímzés
Az UNESCO szellemi világörökségnek részét képező matyó hímzéskultúra remekei egyértelműen beazonosíthatók a jellegzetes motívumok, pl a matyó rózsa, tulipán segítségével. A színgazdag motívumok a teret teljesen kitöltik. Kedves kis mese szól a hímzések eredetéről: Egy matyó lánynak az ördög elrabolta az anyját és szerelmét. Kétségbeesett könyörgésére megígérte neki, hogy visszaadja szeretteit, de csak akkor, ha télvíz idején az ölében elviszi a templom elé a nyár összes virágait. A lány Istentől sugallt gondolatra ráhímezte a mezők virágait kötényére és elvitte azokat, majd visszakapta anyját és szerelmét.
(Matyó Múzeum - Szent László tér 8.),